Závislosti

Príjemný deň prajem všetkým. Kráčame v hlbinách životných skutočností. Častokrát v nevedomosti a neznalosti daných vecí, ktoré sa nám dejú. Veľa krát vidíme skutočnosť a jej podstatu cez ktorú sa posúvame vpred, cez ktorú sa dostávame do rovín priamych skutkov a činov. Zachádzame za myšlienkové formy a dostávame sa nad emočné výlevy. Stávame sa majstrami životov, tými, ktorí sa rozpamätávajú na svoje múdrosti.

Od poznania vlastných závislostí, slastí, dogmatických myslení, až po asketické konania, prílišné opakovania cvičení. Od nevedomosti a stotožnenia sa s myšlienkovými formami, až po obžerstvo, drogové, vzťahové, materiálne závislosti. Čím všetkým musí človek prejsť, aby sa naplno dostal do svojej plnosti. K svojej sile ducha, k tomu čo ho odoberá od skutočného teraz. Veľa skúseností sme si vybrali dobrovoľne, vlastne všetko si vyberáme dobrovoľne, či už tomu človek veríš, alebo nie. Len ty rozhoduješ o svojom živote, len ty dávaš veciam pomenovanie a váhu.

Ak chceš pochopiť svoje závislosti najprv si ich priznaj a pomenuj. Zbytočne si budeš robiť výčitky, skôr sa na to pozri cez múdrosť. Čo mi daná závislosť má ukázať, ako mám viac milovať seba, aby som nemusel nahrádzať prirodzenosť sebelásky. Je to silný krok k uvedomeniu. Priznanie sa sebe samému, spoznanie aj temných zákutí vlastných skutočností. Sú učebnou látkou pre pochopenie konania v podvedomých rovinách. Pri správnom hľadaní príde odpoveď na predošlé vhľady veľmi rýchlo. Nájde sa podstata závislosti a vystúpenie z nej ukáže cestu ďalej. Viac do stredu, viac k pochopeniu celého stvorenie, viac k pochopeniu seba samého.

Závislosti majú rôzne prejavy, od drogových, vzťahových, pracovných, rodinných, až po závislosti na iných formách ako je cirkev, šport, peniaze, intertner, partnerstvo, jedlo, závislosť na sebe. Všetko je to prejavom určitej hmotnej formy. Uvedomenie si svojej duchovnej podstaty môže človeku veľmi ľahko dopomôcť k vystúpeniu a hlavne nestotožňovaniu s danými závislosťami. Uvedomenie ducha je slobodné, voľné, nepúta sa je plynulé.  Necháva veci žiť a užíva si ich, resp. používa v prospech seba a celku. Dávajú mu len toľko, koľko je potrebné pre uvedomenie a radostné šťastné zažívanie.

Vo všetkom je miera a každý má to svoje merítko nastavené individuálne. Pochopiť závislosť znamená milovať viac seba a život ako taký.

Pre dnes v plnosti a skutočnej prítomnosti, deň sa dej.

Branislav Alnemiel Rybička

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.

www.kvantovypotencial.webnode.sk

 

Vďaka

Ahojte priatelia, čitatelia, spolutvorcovia, známi aj neznámi 5.7.2017 končí platnosť stránky Kvantový potenciál.

Nazbieralo sa vás krásny počet bytostí, ktoré viac menej pravidelne čítajú tieto riadky.

Veľa z vás mi ďakuje a hovorí, že mám v tom pokračovať naďalej. Motivácie, posolstvá, vhľady, možnosti, potenciály vševedomia prenášané cez slová - energiu prítomnosti.

Pokračovať ďalej, alebo nechať týchto vyše 500 článkov žiť vlastným životom? Čo vy na to? Som za každú spätnú väzbu, hlavne nech je pravdivá a úprimná. Niekedy stačí aj like.

Pre pokračovanie je potrebná suma: 190,35 € na 2. roky. Aby som zaplatil webnodu za používanie atď.

Posledný rok bol zaplatený od dvoch darcov, ktorí mi pomohli oživiť túto doménu a tým aj pokračovať v posolstvách.

Ak ste sa rozhodli pomôcť a podporiť tento projekt naďalej. Pošlite ľubovoľnú čiastku na č.ú. a napíšte do poznámky (KP-kvantový potenciál)

IBAN: SK72 8360 5207 0042 0314 9428

S vďakou a úctou Braňo Rybička