Vypovedaná zodpovednosť

Krásny nový deň prajem všetkým. Od nepamäti ľudia dávajú vlastnú zodpovednosť na iných. Boli k tomu tak naučení a tým pádom nebrali úplnosť života do svojich rúk. Je ľahké povedať si, za to môže on, alebo ona. Ja som v tom nevinne. Nevravím, že za globálne diania môžem ja. No čiastočne to tak určite je. Zodpovednosť znamená prijať vlastný život, vlastné postoje, pohľady a myslenia. Vedieť ich bezstarostne uchopiť a zaradiť správnu rýchlosť danému rozhodnutiu. Vypovedať čo mi vadí vo vlastnom živote, hovoriť skutočnosť a pocity, ktoré ma privedú k pochopeniu danej skutočnosti. Po vypovedaní problému, nepochopenia, nejasnosti, nevedomosti je tu stále možnosť vziať  za to zodpovednosť a tým pádom uvidieť aj jasnú cestu z kola von. Prijatie znamená aj pochopenie a umožnenie životu, aby sme vystúpili nad roviny nevedomosti.

Zodpovednosť je vlastne sloboda v živote. Chápanie, že to čo sa deje mne za to môžem jedine ja a nikto iný. Je to silné uvedomenie no tak veci fungujú. Energie, ktoré na nás pôsobia sú len odrazom nás a okolia v ktorom pôsobíme. Či už ste v práci ako pokladníčka, alebo kontrolór cestovných lístkov, stále si budete vyberať okolnosti a ľudí podľa toho čo potrebujete v živote pochopiť a zažiť. Dokonca aj rodinu si vyberáme na základe vlastnej vôle, čiže čiastočne, alebo úplne zodpovedáme za dianie a nasledovanie nášho rodu.

Dôležitým uvedomením je aj vystúpenie nad branie zodpovednosti za druhých a nechať ich zažívať vlastnú skúsenosť, poznanie. Zodpovedáme len po hranicu toho ako to naše vnútro cíti, resp. ako nám to vraví intuícia – múdrosť. Sme ľudia, bytosti tohto sveta a svetov iných. Sme prepojení s celou vesmírnou galaxiou, no žijeme s nohami na Zemi. Môžeme nazerať na výšiny a podstatu celého vesmíru, ktorá nám ukáže pochopenie a jasné zákonitosti, ktoré pretavujeme do hmoty a tým ju meníme na vyššiu a zároveň podstatnú zodpovednú formu energie.

Niekto raz povedal. Zodpovednosť siaha len po tú časť seba a druhých, pokiaľ vieš zodpovedať na ich otázky. Ak odpoveď nieto, sám ju v sebe máš a tým pádom príjmy zodpovednosť za to čo sa ti deje, dialo a bude diať.

Miluj život v radosti a láske, to je jediná zodpovednosť, ktorú od nás život žiada.

Pre dnes v ľahkosti plynutia a jasného žiarivého diania, deň sa dej.

Branislav Alnemiel Rybička

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.

www.kvantovypotencial.webnode.sk