Uži si slobodu

Ahoj človek, áno ty, ktorý sa pozeráš každé ráno do zrkadla. Hľadáš seba a pozeráš sa na odraz vlastnej skutočnosti každým dňom. Chceš, túžiš, snívaš, vnímaš, cítiš, myslíš, chápeš, rozumieš a veľmi veľa vecí vieš. Si dokonalosťou prejavu vlastného. Si krásou k prejavu večnému. Si oddelený? Ale kdeže si plne prepojený. Si skutočný, tak ako len skutočnosť môže byť. Si plnosťou, tak ako len všehochuť môže byť. Dostávaš, dávaš, posúvaš veci ďalej. Si obyčajný vo svojom vnútri, no tvoja výnimočnosť ťa robí odlišným od všetkých. Tá, ktorá je spojená so slobodou, tá, ktorá ti dáva plnosť všetkých slov.

Výnimočnosť je spojená s tvojimi cnosťami, tam kde drieme v tebe večnosť lásky. Tam, kde vieš, že prejavy teba v spojitosti s krásami neba ti ukazujú tú pravú skutočnosť. Naďalej chceš, no nie až tak veľa, mnoho sa toho zmenilo a tvoje Ja to vníma. Zmenil si postoje, nazrel do útrob vlastných temnôt, prijal si ich a dal v láske na svetlo. Nezakrývaš to kým si, práve naopak si v pravdivej plnosti. Tam si skutočným, tam si slobodou, tam si len čistým prejavom.

Používaš rozum a chceš naďalej analyzovať, čo pochopil si hĺbkou seba. Lebo rozum je tu k tomu a tebe to často krát nedá. Hľadáš odpovede na večnosť, chceš úplne pochopiť súčasnosť. Je to dobre, je to plné, je to skvelé, je to dobré. V tom čo robíš, kde si, s kým si. Nájdeš ďalšie božské chvíľky. Doplníš si život láskou, vyplníš to všetko svetlom. Môžeš zmeniť všetko, no tebe akosi vyhovuje to, čo je. Ako je to vôbec možné? Nacítil si si silu stvorenia, jeho krásy, jeho chute, všehochute. Je to zvláštne vidieť svet tak, kde všetko je presne tak a nijak inak.

Uži si slobodu človek milovaný. Uži si príležitosť a chyť jej opraty. Dovoľ si vidieť pravdu seba, nie len v rannom zrkadle teba. Uvidíš sa vo všetkom, v každom krásnom skutočnom. Pusť to pnutie a uvoľni sa, dýchaj zhlboka nech vidíš slobodu, ktorú slovom, citom, alebo len pohľadom môžeš dať sebe a všetkým v tom.

Pre dnes v plnosti lásky a slobody večnosť sa dej.

Branislav Alnemiel Rybička

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.

www.kvantovypotencial.webnode.sk