Úsmevný deň

Láska

Prajeme krásny deň priatelia. Dnes sa pozrieme na potenciál lásky a jej rôznorodosti. Láska je od vekov sprevádzaná rôznymi zamilovanými príbehmi. Asi každý z Vás aspoň raz vyslovil to slovo láska zo svojich úst. Pozrel sa hlbšie na ten význam, alebo zatúžil mať pri sebe lásku. Význam lásky ako takej, môžeme začať s príkladom rodičovskej lásky k svojim deťom. Milujú svoje deti, asi najviac na svete. Priviedli ich na svet a sú pre nich svetlom života. Láska súrodenecká je tiež ďalšou formou, kde sa o láske dá hovoriť. Láska partnerská, medzi mužom a ženou, alebo aj inak, dáva životu iskru a dopĺňa jeho kvality. Láska ku zvieraťu, či už domácemu miláčikovi, psovi, mačke atď. Láska manželská, kde sa dostávame do štruktúr, zvykov a oddaností jeden druhému. Láska milenecká, kde sa zväčša tieto lásku dejú z potreby o doplnenie niečoho čo inde  chýba. Láska platonická vytvorená na základe ilúzie a domnienky jednej strany.  Mohli by sme takto pokračovať skoro až do nekonečna. Ako to na Zemi s láskou ľudia majú.

Všetky tieto lásky sú založené na potrebe jeden k druhému. Je to o vzájomnom obchode, alebo dohode, že si budú dopĺňať určité vlastnosti, danosti. Či už vedome, alebo nevedome. Vzťah medzi mužom a ženou je založený na určitých kvalitách. Žena prináša do vzťahu vášeň, jemnosť, radosť, jemnosť. Muž dáva svoju silu, rozhodnosť, rovnovážnosť...  Spolu vytvárajú vzťah založený na láske jeden k druhému. Učia sa úcte a rešpektu, tvoria spolu rodinu a rozvíjajú teplo domova každým dňom.

Iný pohľad na podstatu aspektu lásky a jeho potenciálu. Láska medzi mužom a ženou je energia. Je to energia srdca bezpodmienečnej lásky, ktorá dáva životu zmysel. Napĺňa ho vo všetkých aspektoch a otvára všetky možnosti rastu. Bezpodmienečná láska nemá podmienky. Nepotrebuje mať niekoho kvôli niečomu. Je čistá zbavená potrieb a chcení. Dáva bez príčiny, lebo je láska. Človek takto žijúci je slobodný v sebe, v živote, v partnerstve. Je plný lásky, ktorá je v ňom, bez vonkajších doplnkov. Je to vedomá láska.

V kvantovej rovine je láska dávajúca. Dáva čistotu a ľahkosť životu. Dáva mu energiu na tvorenie. Láska je slobodou a čistotou zároveň.

Sebeláska vytvára vnútorný vzťah medzi dušou, telom a mysľou, aby život fungoval v rovnováhe a harmónii. To je pravá podstata lásky ako takej. Z ktorej môžeme čerpať donekonečna. Je tu stále. Je v nás a my jej máme nekonečne veľa. Sme spojený vo svojom vnútri so sebou samým. S podstatou vlastného Ja. Nájdení v čistote a nekonečne toho kým sme. Tam nájdeme pokoj, tam nájdeme lásku.

Láska je všetko vôkol nás, keď sa na to pozeráme cez srdce.  Je to iný svet a predsa ten istý, len každý ho vníma ináč. Či už mysľou, alebo srdcom nevinného dieťaťa.

Nájsť lásku znamená nájsť život.

Pre láskavý deň tu a teraz.   

 

Prijal: Braňo Rybička

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.