Šťastie na dosah

Krásny nový deň prajem všetkým priatelia. Pri dosiahnutí méty, ktorú si ľudia dávajú prichádza nádherný pocit, uvoľnenie, spokojnosť s dobre vykonanou prácou. Zmenou, ktorá naplní prítomnosť a človek má uspokojivý moment, ktorý trvá určitý moment. Trvá zlomok času, niekedy dlhšie inokedy kratšie. Záleží od toho koľko energie do toho človek dal a či je daná méta naplnená po okraj. Je dobré si dávať ciele, je dobré si ich aj plniť. Je dobré si uvedomovať, že tvorenie skrze človeka individualistu má svoje poradie, svoju dôležitosť.

Hľadáme šťastie vo vykonávaní činností, ktoré nás privádzajú k danému cieľu. K spokojnosti a naplnenosti ega, jeho pohladenie a chvíľkové uvoľnenie. Je to veľmi šikovný mechanizmus, ktorý prináša šťastie a radosť v danom momente. Dá sa povedať, že pri danej ceste k cieľu máme stále šťastie na dosah. Ešte v ňom naplno nie sme no vieme, že jedného dňa príde a naplní našu celistvosť.

Čo ak je šťastie založené na métach len mylnou predstavou ega, čo keď je šťastie stále prítomné a netreba pre to naozaj nič robiť? Šťastie je ako láska, je stále tu. Niekam neodchádza. Nepotrebuje méty a ciele aby sa prejavila. Existuje vo vedomí presne tak ako všetko.

Vykonávanie činností pre uspokojenie ega má veľmi krátke trvanie. Za to tvorenie skrze dušu má trvanie prítomné a nie je založené na podmienkach. Už samotný výkon, ktorý sa deje stačí na to aby duša – človek bol v tom spokojný a naplnený. Dané vytvorené dielo je už len maličkým bonusom na ceste k skutočnosti, ktorá sa udiala.

Život je naozaj o ceste a spolutvorení všetkého čo si zaumienime. Čím viac tlačíme na tvorenie chcením, tým sa to deje ťažšie a zložitejšie. Čím sme viac uvoľnení a bdelí, prítomní. Tým sa jedna vec deje za druhou a postupnosť a synchronicita nám dávajú krásne ukazovatele ako postupovať ďalej.

Užívajte si to čo robíte teraz. Nech je to čokoľvek a s kýmkoľvek. Ak vás to aspoň trochu baví, prehĺbte sa v tom a sprítomnite sa v najväčšej možnej miere. Stane sa zázrak, ktorý vás naplní v celom bytí.

Pre dnes v radostnom tvorení života, deň sa dej.

Branislav Alnemiel Rybička

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.

www.kvantovypotencial.webnode.sk