Pohoda a úsmev

Ľudskosť

Krásny deň prajeme priatelia. V dnešnom dni si povieme viac o potenciáli ľudskosti, toho čo sa v civilizovaných, technokratických, priemyselne rozvíjajúcich a kapitalistických spoločnostiach často krát vytráca. Je to potenciál a predsa prirodzenosť. Jednoduchosť a predsa to chce rozvinúť vlastnú osobnosť a používať dušu a srdce k poznaniu toho čím to je. Podstata ľudskosti má viacero faktorov, je to do veľkej miery v láskavosti jedného k druhému. Je to o pomoci, vďačnosti, úcte a úsmeve. Dobrosrdečnosti a podpore. Je to aj o úprimnosti a svedomitom prístupe k vlastnej podstate a životu. Dôležitosti pokory a sebaúcty.

Veľa pojmov v ktorých je povedané všetko. Ľudskosť v pozemskej úrovni Zeme nás učí byť sám sebou, oprostení od Ega, uvoľnený do veľkej miery z hmoty. Používať ju, no nepripútavať sa k nej. Vedieť ju používať a tým zažívať naplno vlastné bytie a jeho možnosti a radosti. Ľudskosť nedovolí zabíjať, lebo vie, že tým ničí len samého seba. Ľudskosť v človeku dáva otvorenosti priestor a jednoduchým zdravým rozumom zažíva každý deň.

Ľudia používajú racionálnu, intelektuálnu časť aby poznali svoje limity v hmote, aby sa dostali na priepasť samých seba. Kde nachádzajú „zbytočnosť“ a navracajú sa k jednoduchosti bytia. Všetko má svoju príčinu, zážitky sú potrebné, veď preto sa duše vracajú na Zem, aby pochopili a zažili unikátnosť skúseností.

Ľudskosť ako aspekt v sebe skrýva veľa možností. No jeden je v popredí a ten drží žezlo tohto potenciálu. Tým je úprimnosť. Za každých okolností, v každej chvíli. K sebe, k ľudom v okolí. To dáva ľudskosti čistotu a pravdu taká, aká v danom okamihu je. Nepremýšľa, nehľadá odpoveď, lebo odpoveď je stále tu. V prítomnosti so zdravým rozumom – sedliackym rozumom. Odpovie úprimne a jednoducho, bez polemizovania a váhania. To rozširuje a vracia človeka do bytia a ukazuje mu jednoduchosti v jeho vývoji.

Nech každý deň je pre Vás taký, ako si Vaša duša praje.

 

V radosti a pohode deň sa dej.

 

Prijal: Braňo Rybička

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.