Láskavá prítomnosť

Bytie –  žitie

Prajeme nádherný deň priatelia. Pozrite sa vôkol seba, teraz, na pár chvíľ, momentov, ktoré Vám ukážu kde sa nachádzate. Sprítomnite svoje vnemy a cíťte každou bunkou kde sa nachádzate. Zastavte sa.

Niektorí ste doma, iní v práci, ďalší na ceste niekam inam. Vnímavým a ľahkým pohľadom, vcítením sa do prítomnosti, kde sa nachádza Vaša časť Vás. Precítite Vaše vnútro, spojíte sa s vlastnou podstatou. Žiadne myšlienky, žiadne pojmy iba čistá prítomnosť. Pozorovanie všetkého vôkol Vás. To je časť dnešného potenciálu bytia. Stavu vedomia v určitej úrovni. Má rôzne pojmy. Spojenie s Bohom, Bytie, Božské Bytie, stav osvietenia, ticho v mysli, pokoj v duši, radosť v živote, prítomná chvíľa. Je to stav v bezmyšlienkovom poli vedomia. Vnímaním, pozorovaním všetkého,  čo je také aké je. Bez nálepiek a posudzovania  dobrého, zlého, pekného, škaredého.

V tomto stave je všetko. Nie je potrebné ho ďalej skúmať. Možno sa Vám podarí do tohto stavu dostať len na pár sekúnd. No aj to je dosť, pre prvý, alebo x-tí krát. Postupne sa myšlienky upracú, vnímavosť sa rozšíri. Ticho sa prehĺbi a život je pokojnejší. Je veľa techník, ako zotrvávať resp. „trénovať“ si tento stav. Jednoducho dýchajte, vnímajte vlastný dych a pozorujte jeho plynulosť a oddanosť v prúde.  Každodennou sebadisciplínou sa dostávame do hlbších rovín vlastného poznania, ktoré nám ukazuje cestu ďalej. Sú to možnosti, potenciáli, vnímať, cítiť, poznať to kým sme, som.

Opisovať to kým som – sme. Je pre každého individuálne. Zažiť to je unikátne a preto nechávame nech každý z Vás v slobodnej vôli otvorí svoju pandorinu skrinku a nahliadne do svojej studnici poznania.  Bytie je prítomnosť. Pozorovateľ bez pomenovania. Prázdno vo všetkom. Čistá a jasná myseľ vytvára priestor pre vedomie, ktoré sa cez ňu prejavuje a vytvára tak možnosti pre vlastné sebapoznanie a rozvoj celého pozemského bytia. Každého človeka, civilizácie, ľudstva. Pre jedných je to cestou poznania, pre iných absolútna strata času. Pestrosť v dokonalosti celého stvorenia každej bunky na Zemi. Evolúcia je prirodzená, sme s ňou v prúde, ovplyvňovaní vyššími zákonitosťami vesmíru, ktoré menia pozemský život každý deň. Dávajú mu možnosti posunu.

Chopte sa možností a otvorte sa vlastnému bytiu. Tým sa človek posunie do iného stavu vedomia. Prichádzajú tým možnosti rastu a sebapoznania.

Radosť v živote je prítomnosť v bytí.

 

Pre plný a šťastný deň  

                                                           

Prijal: Braňo Rybička

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.