Kráčame ďalej

Zvuk - Hlas

Príjemný deň prajeme, dnes načrtneme a pozrieme sa bližšie na potenciál hlasu a zvuku. Takmer všetci na Zemi používajú hlas ako komunikačný nástroj. Naučili sme sa rozprávať v niekoľko prvých rokoch života. „Aaaaáá už rozpráva to naše malé dieťa. Povedalo prvé slovko“. Potenciál v tvorivosti spojeného s hlasom a slovami nám dáva možnosti tvoriť, liečiť, pomáhať, spievať, radovať sa, alebo byť ticho a rozprávať len vtedy, keď  je to naozaj potrebné.

Hlas nám bol daný, alebo sa rozvinul postupne z dôvodu zaniknutia, alebo ústupu telepatickej komunikácie. Ľudia sa museli dorozumievať a vyvíjať svoje potenciáli, tak sa evolučne vyvinuli hlasivky a reč. „Na začiatku bolo slovo“ Na začiatku života civilizačného rozkvetu ľudstva. Život tu bol aj pred tým samozrejme. No hlas pribudol a s ním aj slovo. Je to obrazná metafora skladby slov, aby sme my ako ľudia pochopili čo to vlastne znamená.

Zvuk – frekvencia – vibrácia, prechádza našimi telami stále. V rôznych tónoch. V rôznych farbách. Farba zvuku má také isté farby ako dúha. Všetky. Máme zvuky liečivé pozdvihujúce, harmonické. Máme tak isto zvuky deštrukčné, ktoré ničia život. Najlepšie to počujeme v hudbe. Pustite si napríklad Mozarta a započúvajte sa do jeho tónov. Čo sa deje v s Vašim telom a celým bytím. Pozdvihuje a oslobodzuje, dáva sa do rovnováhy. Je to hudba sfér, prenášaná cez hudobné nástroje a ľudí, ktorí na nich hrajú. Dokonalosť sama. V každom žánri hudby existujú rôzne stupne, alebo možnosti, ako využívať tento potenciál. Hudobný nástroj spojený s hlasom dáva súhru. Spievanie a hranie cez srdce nalaďuje na tóny stvorenia a synchronicity.

Hlas ako ľudský dar tvorenia je potrebné múdro a uvážlivo používať. Dostali sme ho, resp. nadobudli prirodzenosťou. Začnite počúvať vlastný hlas, vlastné slová, ktoré používate. Ktoré z Vašich úst vychádzajú. Je to forma sebauvedomia a sebadisciplíny. Je to rozvoj a transformácia v plnom zmysle slova. Naučiť sa používať len také slová, ktoré sú v môj vlastný prospech a prospech všetkých. Niekoľko múdrostí hovorí: nehaň slovom, alebo nehrešte slovom. Používajme slová čo najpresnejšie k vyjadreniu toho čo povedať môžete.

Je to len časť toho čo všetko sa so zvukom a hlasom dá robiť a tvoriť. Spievať si piesne a radovať z nich. Milovať slová a používať ich s rozvahou a dôverou. Nechať veci plynúť a dovoliť si byť zdravý a šťastný sú len jedným z mála toho, ako ich používať  a vytvoriť si to čo si naša duša praje.

V každom slove sa skrýva múdrosť a podstata toho čo ním môžeme vyjadriť. V slove sú skryté znamenia ku ceste do ticha.

Slovo je dar, dar ktorým si tvoríme vlastný život.

V tichu nájdeme všetky slová.

 

Nádherný deň pre nás všetkých nech sa dej.

 

 

 Prijal: Braňo Rybička

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.