Jeden deň

Za jeden deň sa toho dá stihnúť veľmi veľa. Obletieť Zem, zažiť pôrod alebo pohreb. Ísť do kina, divadla, alebo na futbalový zápas. Zvládnuť tri roboty, alebo jeden výkon ktorý prinesie to isté ovocie ako tri roboty. Urobiť raňajky rodine a večeru priateľom. Zvládnuť ťažkú matematickú úlohu a objaviť novú časť chemického vzorca atómu. Požiadať o ruku priateľku, dať svojmu dieťaťu pochvalu za to, že si krásne upratalo izbu. Vnímať krajinu a počúvať šum listou na strome a spev vtákov v jeho korunách. Zachrániť topiaceho, alebo priviesť na svet novú ovečku. Je toho naozaj veľmi veľa čo sa dá stihnúť za jeden deň.

Dá sa len tak plynúť ako vietor a voda, nachádzať si vlastnú cestu po svete, ktorý je vytvorený vo večnosti. Nechať sa unášať prúdom životnej energie v čase a priestore. Pokračovať v predošlých vzorcoch, ktoré priniesli radosť a lásku v každom prítomnom okamihu. Uvoľniť časti, ktoré už prestali pomáhať a zbytočne zaťažujú celé telo a organizmus v jeho sile a prirodzenosti. Vedieť sa pozrieť na veci s nadhľadu a v pravde takej aká je. Prijať ju a vedieť odpustiť, len tak pustiť veci na ktorých sme príliš lipli. Toľko veľa sa toho dá stihnúť za jeden deň.

Ak sa ráno prebudím, prvé čo urobím je nadýchnem sa. V tom si uvedomím prítomnosť. Navrátim sa z rovín, ktoré sú čiastočnou záhadou no duša mi šepká odkiaľ som sa navrátil. Otvorím oči a precítim telo. Pošuchám oči a opäť sa zhlboka nadýchnem. Cítim ako život, vzduch svetlo prechádza mojim telom. Ovlažuje ho a dáva mu energie na celodenný chod. Vstanem a ak mám chuť tak si v ňom zacvičím, rozhýbem všetky vnady, popreťahujem kosti a svaly. Cítim sa viac živým, viac prítomným. Pokračujem v rannej hygiene a už len pár chutných kúskov obživy a deň pokračuje ďalej.

Dnes si ho vychutnám nech mi prinesie čokoľvek. Dnes si všetko v plnosti užijem, nech je to akékoľvek je to tu pre mňa – človeka – dušu, ktorá tento svet z celého srdca miluje. Dnes je to jeden deň, ktorý už nebude taký istý ako tie čo boli, alebo budú. Dnes je to jeden deň z mnohých a predsa je to najkrajší deň aký len dnes môžem zažiť.

Milujem ťa život dnes, včera, zajtra, večne.. ďakujem.

Branislav Alnemiel Rybička

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.

www.kvantovypotencial.webnode.sk