Dnes v ...

Človek – Spolu – Boh

Dobrý deň prajeme, pre dnešný potenciál a možnosti rozvoja ľudskej bytosti sa pozrieme na dva pojmy. Jedným z nich je spolupatričnosť . Otvorenosť pomôcť. Spolutvoriť jednotu a rovnováhu. Pomáhať slabšiemu a dať pomocnú ruku v pravý čas, keď sa to od nás vyžaduje. Každý má silné aj slabé stránky. Niekedy potrebujeme pomôcť inokedy pomôžeme my. V ľahkosti, radosti, láskavosti. Máme to v sebe, každý z nás. Súdržnosť udržiavať celok stabilným a silným. V danej situácií nám prichádzajú možnosti, ako tento celok udržať stabilným a rovnovážnym. Je tu skutočnosť, ktorá nám hovorí, aby sme v súdržnosti ostávali, alebo zotrvávali. Bez toho, aby sme sa oberali o energiu a boli obeťami pre tých druhých. Je to tenká línia pochopenia, zato dôležitá na sebapoznanie a rozvinutie týchto potenciálov. Hrnúť sa do pomáhania sa stáva programov a účel tým stráca na podstate,  skôr, alebo neskôr prídeme na to, že to bolo len chcenie pomôcť. Chcieť pomôcť, pramení z ega, v takej chvíli je vhodné pozrieť sa na vlastné myšlienkové pochody a zhodnotiť prečo vlastne chcem pomáhať. Z veľkej miery potrebuje pomôcť človek sám a učí sa tým, cez pomáhanie druhým. Pozrieť sa na to z hĺbky a pochopiť dané pochody nás oslobodí od tohto programu a pomoc ako taká bude prichádzať prirodzene, bez jej myšlienkovej formy hľadania.

V kvantovej rovine a jej potenciálu sa na spolupatričnosť pozeráme úplne inak. Samotné slovo pri rozdelení znamená Spolu – Patriť – Cnosť. Spolu tvoriť cnosti. Spolupatričnosť. Spojením s kvantovým Ja, vidíme širší obraz pomoci celku. Toho ako tento živý organizmus v nás spája všetky atribúty a pracuje ako jedna bunka. Vnímame, čo a kde treba zosilniť a v danej bezčasovosti tomu dávame príslušnú energiu zmeny. Na pozemskej pláni sú tu možnosti ako tvoriť postupne a zodpovedne súdržnosť štruktúr a celkov, kde sa naše pozemské ja nachádza. Vytrvať a zotrvať po danú mieru potrebného rozvoja. Vnímať dané potenciály a vo vhodnú chvíľu, ak tomu naše vnútorné nastavenie umožňuje posunúť sa ďalej a nechať pracovať čas a priestor spolu so slobodnou vôľou. Ísť s prúdom, znamená tvoriť s božskou vôľou ruka v ruke. Byť jeho predĺženou časťou a spolupatrične tvoriť nové veci a rozvíjať vedomosti na zemi. Všetko je prepojené so všetkým. Každý čin, slovo, myšlienka ovplyvňuje celok. Vnímať a múdro si vyberať vlastné myšlienky je zodpovednosť a spolupatričnosť k sebe a celku.

Jasná myseľ a čisté srdce, dáva možnostiam tvoriť rovnováhu vo všetkom.    

 

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.