Dnes v ľahkosti

Radosť

Prajeme krásny deň v jednoduchosti a čistej prítomnosti. Koľko radosti sa nachádza v ľudskej bytosti? Kedy človek zažije a zažíva najväčšiu radosť dňa, života? Je to vtedy, keď sa narodí na túto Zem, alebo keď ju opúšťa. Urobí prvé kroky, alebo povie prvé slovo. Radosť v rôznych formách, zážitkoch, podobách. Každý z nás má radosť z niečoho iného, jeden z tvorenia, iný z pomáhania, ďalší z prírody, alebo vedeckého objavu. V každom z nás je táto vlastnosť, atribút, ktorý dopĺňa a lepšie povedané napĺňa náš život. Bez radosti a úsmevu sa stáva život skoro bezfarebným, tak povediac bez chuti. Radosť v nás je spojená s dieťaťom v nás, ktoré je hravé, radostné nezištné, bezprostredné. Dodáva životu iskru a stále hľadá nové a raduje sa z maličkostí. Mať s ním každodenné spojenie je oslobodením vo vážnosti života. Byť vážnym, keď sme dospelí a zabúdať na hravosť nás oddeľuje od podstaty toho kým sme. Dospelým sa človek stáva, keď začne dávať a rozdávať, lásku, radosť, poznanie.

Dnešným kvantovým potenciálom je radosť,  rozsievať ju navôkol a čerpať z nekonečnej studnice vnútornej múdrosti. Spojením s vnútorným dieťaťom sa možnosti otvárajú, tvorenie sa stáva ľahším, čerstvejším, naplnenejším. Všetko v živote je jednoduchšie, farebnejšie. Hravosť, bezprostrednosť, nezištnosť sú spojením v radosti. Radosť a jednoduchý úsmev k tomu zmení okolie na ľahkú nôtu. Smiať sa srdcom, dušou, rozžiari celý priestor navôkol.

Kvantová úroveň radosti spočíva v rozsievaní svetla a dobrej nálady. Je to hnacia sila vesmíru a tvorenia. Odpútania od myšlienkových foriem minulosti a budúcnosti. Radosť je ukotvená v prítomnosti a zažívaná všetkými zmyslami. Je to sloboda v tele, ľahkosť bytia. Čistota zmyslov.

 

Úsmev pohladí každú dušu, tak sa smej nech pohladíš celú Zem.

S prianím radostného dňa teraz a nikdy inokedy.

 

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.

Prijal: Braňo Rybička