Byť a žiť

Pokora - úcta

Krásny deň priatelia. dnes je správny deň povedať si viac o pokore a úcte. Pochopiť tento pozemský potenciál a naučiť sa s ním žiť. Použiť ho v pravý čas na vlastný rozvoj a sebapoznanie. Pokora a úcta kráča vedľa seba ruka v ruke. Majú rozdielne frekvencie no predsa sa dopĺňajú. Jeden aspekt poukazuje na druhý. Pochopíme ho a môžeme ísť ďalej, no nezabúdame ani na jeden. Čo je to vlastne pokora. Komu byť pokorný, alebo prečo je vlastne potrebné  pochopiť tento aspekt v dnešnej dobe.

Pochopenie pokory nás posúva bližšie do Jednoty. Z oddelenosti jedinca do kolektívneho vedomia celku. Ego je našou jedinou oddelenou časťou, s ktorou môžeme zažívať tieto aspekty. Ja chce, to je moje, daj mi to, chcem to... To sú aspekty ega, stotožneného s vlastnením a privlastňovaním si predmetov, vlastností, daností, majetku, jednoducho hmoty. Tým si naše JA neuvedomujeme, sme v tom čase spojený s malým „ja“, ktoré kope ručičkami – nožičkami a dožaduje svojho chcenia. Ego funguje v nadradenosti nad ostatnými. V oddelení „truhlíka“, ktorý všetko vie. Má strach o svoju existenciu, preto všetkých ponižuje, hnevá sa, je agresívne. To je tá časť v nás, ktorá potrebuje pokoru v ceste ďalej. Je to naše mále „ja“ vytvorené nami, okolím, rodinou. My máme v rukách opraty a môžeme si toto krásne malé „ja“ utíšiť a pochopiť cez pokoru a úctu.

Je to myšlienkový proces  v ktorom vnímame pýchu, hnev, dobro alebo zlo. Žijeme v dualite a ego nám slúži k jeho poznaniu a oddelenosti. Poukázať na neho a je uvoľnením sa z pút tejto ilúzie.

Pokora je potrebná pre seba samého. Pokoru voči druhým nepotrebujeme v našich životoch. Nemáme sa prečo klanať pred nikým, veď sme jedným. Prečo ponižovať vlastnú podstatu a iného pozdvihovať na piedestál ega a tým mu dávať svoju silu. Môžeme a majme úctu k druhému, vážiť si jeho múdrosť, danosti a veci z ktorých sa môžeme učiť a posúvať sami. To je zdravá úcta a láska jeden k druhému.

V kvantovej úrovni je pokora a úcta v opačnej interakcii. Pokora prijíma a úcta dáva. Prijíma oddelenosť a dáva ju do celku. Bytie s poznaním ega prijíma prirodzenú pokoru a s úctou k vlastnému bytiu ju dáva von.

Seba úcta k vlastnému bytiu, je veľmi potrebným aspektom k oslobodení sa od všetkých obmedzených foriem a štruktúr. Funguje na základe vlastného intuitívneho správania a láskavej energie k svojej podstate.

Miluj s úctou To kým si a pokoru nebudeš nikdy potrebovať.

 

Šťastný deň dnes sa dej.

 

Prijal: Braňo Rybička

Copyright © Kvantový potenciál je možné v neskrátenej a neupravenej podobe šíriť ďalej nekomerčným spôsobom  len s priložením tohto odkazu na stránku s uvedením zdroja, vrátane tejto poznámky.